Regio: Scholen vieren laatste schooldag met mini-tour snelste straatsymfonieorkest ter wereld

Gratis openluchtconcert vrijdag 21 juli 11.30 uur

Vrijdag a.s komt het Ricciotti Ensemble naar Middelstum en Westerwijtwerd! Het officieel snelste straatsymfonieorkest ter wereld treedt op voor alle schoolkinderen uit Middelstum en omgeving. De mini-tour langs alle scholen in het dorp wordt afgesloten met een gratis open luchtconcert in Westerwijtwerd. Het optreden start om 11.30 uur en vindt plaats bij de brug over het Westerwijtwerdermaar.
Het Ricciotti Ensemble bestaat uit veertig jonge musici uit heel Nederland. Het straatorkest toert deze zomer door Nederland en Schotland met klassieke en popmuziek en speelt overal en voor iedereen; in gevangenissen en ziekenhuizen, voor een kolonie zeehonden of in optocht over het Rode Plein.

Het laatste schooldagconcert is een initiatief van de drie basisscholen uit Middelstum i.s.m. het Huiskamercafe. Els Stoepker, directeur OBS De Wilster: “Met dit vrolijk stel musici sluiten we het schooljaar positief en voor het eerst in gezamenlijkheid af. We laten onze leerlingen kennis maken met prachtige muziek op een geweldige plek. Hiermee start een traditie om de laatste schooldag te vieren met opa’s en oma’s, ouders en iedereen uit de buurt.”
Een initiatief van CBS Wicher Zitsema, GBS De Klim-op en OBS De Wilster i.s.m. Huiskamercafe Westerwijtwerd.

Share this article

Comments are closed.