cropped-Logo-Regio-FM-zonder-freq-en-internet-2.jpg
Altijd op de hoogte!
Sinds 1996 toonaangevend!

Altijd op de hoogte!

 • November 23, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  Winsum: Feestelijke opening taalhuis

  Woensdag 22 november heeft wethouder Marc Verschuren in de bibliotheek in Winsum het Taalhuis Winsum geopend. Taalhuis Winsum biedt  inwoners de mogelijkheid om hun basisvaardigheden op het gebied van lezen, schrijven en rekenen…
 • November 23, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  ‘t Zandt: Nieuwe bomen Molenweg

  Aan de Molenweg in ‘t Zandt worden nieuwe bomen geplant. De beplanting is onderdeel van de herinrichting van ‘t Zandt. Aan de Molenweg komen 21 volwassen bomen. Wethouder Pier Prins (Beheer Openbare Ruimte): “De…
 • Midden Groningen: PVDA winnaar verkiezingen

  Na een spannende avond zijn de einduitslagen voor aanstaande herindeling in Midden Groningen bekend geworden. Na 33 stembureaus maakte men bekend dat de PVDA de grootste partij is geworden, gevolgd door Gemeentebelangen en de SP. De definitieve uitslag zal pas vrijdagmorgen bekend worden gemaakt door het centraal stembureau.
 • Overschild: Aardbeving 1.5 op de schaal van richter

  Woensdagavond heeft er een aardbeving plaats gevonden. Het epic-centrum van de beving lag bij Overschild. De kracht van de beving was 1.5 op de schaal van richter. De beving vond plaats op een diepte van 3 kilometer.  Opmerkelijk detail is dat de opvolger van Henk Kamp, minister Eric Wiebes gisteren kwam kijken in het aardbevingsgebied. 
 • Hoogezand: Samenwerkingscontract ondertekend ondersteuner jeugd en gezin

  In de Groepspraktijk Hoogezand-Sappemeer Oost en huisartsenpraktijk De Pleiaden werkt sinds kort een ondersteuner jeugd en gezin. Ouders en kinderen kunnen daar terecht als ze zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind of vragen hebben over de opvoeding. Gemeente zet in op ondersteuner Jeugd en gezin, medewerker is verbonden aan de huisartsenpraktijk en sociaal team. Doel: zo snel mogelijk hulp bieden aan kinderen en ouders. Vanmiddag vond de ondertekening plaats van het samenwerkingscontract tussen twee huisartsenpraktijken, de gemeente, Accare en het sociale team.
 • November 22, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Midden Groningen: Stembureaus gesloten, opkomst 22%

  De stembureaus voor de gemeenteraadsverkiezingen in Midden Groningen zijn gesloten. Het is voor de medewerkers van de stembureaus tijd om de bussen naar het gemeentehuis in Hoogezand te brengen. Op binnenkomst zullen de bussen…
 • November 22, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Midden Groningen: Opkomst 16:00 uur is 18,3%

  Vandaag is er een historisch moment in Groningen: de eerste verkiezingen van de gemeente Midden-Groningen i.o. Tot 21.00 uur kiezen de ruim 48.000 stemgerechtigden via 33 stembureau’s voor hun 33 leden van de gemeenteraad van Midden-Groningen. Elf politieke partijen en tientallen kandidaten dingen naar de gunst van de kiezer. Peiling 16:00 uur Om 16.00 uur is een tussenstand gemeten na een peiling van alle 33 stembureau's in Midden-Groningen: 18,3% van de kiezers heeft inmiddels zijn stem uitgebracht.
 • Midden Groningen: Burgemeester met traktaties langs de stembureaus

  Gisteren was er een historisch moment in midden Groningen, de eerste verkiezingen van de gemeente Midden-Groningen i.o. Volgens de traditie is de heer Munniksma met traktaties langs de stembureaus in de gemeente Slochteren geweest. De burgemeester werd vergezeld door de loco-griffier en secretaris van den Akker. 
 • November 22, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  Bedum: Bewustwordingscampagne voorkom woninginbraken

  In de laatste week van november a.s. gaan raadsleden en ambtenaren van de gemeente Bedum en medewerkers van de woningstichting Wierden en Borgen samen met de politie, de dorpen in om inwoners bewust te maken van de gevaren van…
 • Wagenborgen: Auto op de kop in de sloot

  Een personenauto is woensdagochtend op de kop in een sloot beland in de buurt Kopaf bij Wagenborgen. De bestuurder wist zelf uit de auto te klauteren. Het ongeluk gebeurde 's morgens voor zeven uur. Waardoor de auto van de weg is geraakt en op de kop in de sloot terecht kwam is nog onduidelijk. De bestuurder is ter plekke in een ambulance onderzocht.
 • November 22, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Midden Groningen: Vandaag stemmen voor een nieuwe gemeente

  Vandaag is er een historisch moment in Groningen: de eerste verkiezingen van de kersverse gemeente Midden-Groningen. Tot 21.00 uur kiezen de ruim 48.000 stemgerechtigden via 33 stembureau’s voor hun 33 leden van de gemeenteraad van Midden-Groningen. Elf politieke partijen en tientallen kandidaten dingen naar de gunst van de kiezer. Met het online Kieskompas kunnen kiezers zelf zien hoe de standpunten van de politieke partijen bij hen aansluiten https://midden-groningen.kieskompas.nl. Aan de hand van 30 stellingen ontstaat een beeld welke partij het beste aansluit.
 • Regio: NCG presenteert kaders voor versterken

  Nationaal Coördinator Groningen (NCG) is volop bezig met het inspecteren en versterken van gebouwen in het aardbevingsgebied. In 2017 en begin 2018 horen ruim 3.000 huishoudens wat er moet gebeuren om hun woning aardbevingsbestendig te maken. Om de versterking van deze gebouwen te kunnen uitvoeren en bewoners helderheid te geven, heeft NCG kaders opgesteld. Het gaat om randvoorwaarden en uitgangspunten om de versterking mogelijk te maken. Deze inspecties zijn nodig om te bepalen of het nodig is om gebouwen te versterken.
 • November 21, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Slochteren: Eerste pilotgemeente voor kleine windmolens

  De gemeente Slochteren is door de provincie Groningen aangewezen als eerste pilotgemeente waar kleine windmolens geplaatst mogen worden in het buitengebied. De pilot moet uitwijzen of er behoefte is aan dit type windmolen op deze locaties. In de gemeente Slochteren gaat het om een EAZ-windmolen met een maximale ashoogte van 15 meter. De windmolen komt buiten het bouwperceel te staan bij een agrarisch ondernemer aan het Eemskanaal bij Overschild.
 • November 21, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Midden Groningen: Groene CDA golf trekt door nieuwe gemeente

  Tweede Kamerlid Anne Kuik en partijvoorzitter Ruth Peetoom hebben zaterdag samen met twintig CDA’ers meerdere dorpen en wijken in Midden-Groningen groen gekleurd. In een groene bus van het Busmuseum in Hoogezand trok het CDA naar Sappemeer, Zuidbroek, Noordbroek, Siddeburen, Schildwolde en Harkstede om met inwoners te praten over de gemeente Midden-Groningen. Kuik en Peetoom spraken samen met lokale CDA’ers met inwoners over goede zorg, het belang van sterke, leefbare wijken en dorpen en werk.
 • November 21, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  BMWE: Ontwerpbureau gezocht voor Het Hogeland

  Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond die vanaf 1 januari 2019 samengaan in één nieuwe gemeente, Het Hogeland, zijn op zoek naar nuchtere ontwerpbureaus met originele ideeën voor een passende huisstijl voor de nieuwe gemeente:…
 • November 21, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Hoogezand: Ondersteuner jeugd en gezin in bij huisartsen

  In de Groepspraktijk Hoogezand-Sappemeer Oost en huisartsenpraktijk De Pleiaden werkt sinds kort een ondersteuner jeugd en gezin. Ouders en kinderen kunnen daar terecht als ze zich zorgen maken over de ontwikkeling van hun kind of vragen hebben over de opvoeding. De verwachting is dat haar aanwezigheid zorgt voor nauwere samenwerking tussen de huisartsen en de sociale teams en voor minder verwijzingen naar specialistische jeugdhulp. Ervaringen in huisartsenpraktijken in Slochteren en Harkstede, zijn positief.
 • November 21, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Hoogezand: zwerfvuilteam De Bikkels van Woldwijck

  Vanaf donderdag 30 november start het zwerfvuilteam De Bikkels van Woldwijck. Dat is een team dat gezamenlijk op pad gaat om de afval in de wijk op te ruimen. Gewapend met een prikstok, een grote afvalcontainer en aanstekelijk enthousiasme verzamelen ze het zwerfafval. Dit doen ze elke donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. De organisatie van dit project is in handen DIG050, dat is een Algemene Voorziening in Woldwijck. ‘Iedereen kan meedoen,'' vertelt Iris Sloots van DIG050. Aanmelden voor het zwerfvuilteam kan via: 06 31944376 of kom eens langs.
 • November 21, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Hoogezand: eerste uitzending Regionieuws TV goed ontvangen

  De eerste televisie uitzending van Regionieuws TV is goed ontvangen bij het publiek, de reacties waren zeer positief. Gisteravond kon het publiek kijken naar een live debat in het kader van de aanstormende verkiezingen. Aanstaande zijn er in de gemeenten Slochteren, Hoogezand/Sappemeer en Menterwolde herindelingsverkiezingen, de gemeenten gaan op per 1 januari 2018 in de nieuwe gemeente Midden Groningen. Vanaf nu kan men 24/7 kijken naar dit nieuwskanaal. Regionieuws TV is een zusje van de trotse broer Regio FM. www.middengroningennieuws.nl.
 • November 20, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Kiel Windeweer: ChristenUnie Kamerlid in gesprek met stichting ‘Stop zoutwinning’

  De ChristenUnie in Midden-Groningen heeft zich uitgesproken tegen het verlenen van een vergunning om zout te winnen bij Kiel-Windeweer. De effecten van gaswinning zijn al groot en nieuwe mijnbouwactiviteiten zoals de winning van…
 • November 19, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Westerbroek: Sinterklaas komt aan

  Afgelopen zaterdag kwam 's morgens de Sint aan is Dokkum. Later die dag kwam Sinterklaas aan in Westerbroek. De belangstelling was groot en de Sint vroeg aan de kinderen hun schoen te zetten. De kinderen in Westerbroek vertelden massaal aan de Sint dat ze dat gingen doen. De foto is van fotograaf Laura Westra.
 • November 19, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  Bedum: Taxateur komt naar bibliotheek

  De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt donderdag 23 november van 14.00 tot 17:00 uur naar de bibliotheek in Bedum, Kapelstraat 11 om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels…
 • November 19, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Hoogezand: Lilianne Ploumen op bezoek in Midden-Groningen

  Vanochtend was Lilianne Ploumen op bezoek in Midden-Groningen. Ze kwam vertellen over het ontstaan van SheDecides, een initiatief die ze heeft opgezet omdat Trump de steun introk. De 600 miljoen die Trump introk met een pennenstreek aan ontwikkelingslanden is nog niet bereikt, maar inmiddels is er meer dan 365 miljoen euro binnengehaald voor dit goede doel. Ongeveer 70 mensen kwamen op de bijeenkomst af. De PVDA Midden Groningen kijkt terug op een leuke ochtend en met vier vrouwen bij de eerste vijf kandidaten in Midden-Groningen op de lijst, hoopt de PVDA een trend te zetten.
 • November 17, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Kiel Windeweer: Inwoners bezorgd over zoutwinning

  Vrijdag bezocht de verkiezingstour voor de gemeente Midden Groningen, Westerbroek/Waterhuizen, Foxhol, Kropswolde en Kiel Windeweer. Als laatste stop deed men Kiel Winneweer aan. De belangstelling was goed te noemen. De dames en heren politiek werden over diverse lokale onderwerpen aangesproken, gesprekken over zoutwinning werden het meeste gevoerd. Op de foto bewoners en de politiek in gesprek op de parkeerplaats het voetbalveld in het dorp Kiel Winneweer.
 • November 17, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  Onderdendam: Inloopbijeenkomst uitgesteld

  Op woensdag 23 november zou de gemeente Bedum een inloopbijeenkomst in Onderdendam houden. Tijdens die bijeenkomst hadden bezoekers kennis kunnen maken met plannen voor de bouw van huurwoningen aan de Stadsweg in het dorp en het…
 • Oude foto: Bakkerskar in Zuudbrouk

  Met regelmaat laten we u oude foto's zien van  het oude Midden Groningen. De medewerkers van uw nieuws en informatiekanaal zijn trots op de regio en willen de historie door middel van oude beelden laten zien. De nu volgende foto is genomen in Zuidbroek. Het betreft de heer Smit met zijn zoon. Met de bakkerskar werden bakkers artikelen bezorgd. Toen ging dat met met paard en wagen. Heeft  u één of meerdere foto's die u wilt laten zien aan onze kijkers? Stuur de foto dan met een verhaal over de afbeelding naar info@regiomediagroningen.nl.
 • November 16, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Midden Groningen: Vandaag stemmen voor nieuwe gemeente

  Nog maar een paar dagen en dan is er een historisch moment in Groningen: de eerste verkiezingen op woensdag 22 november van de kersverse gemeente Midden-Groningen. Van 7.30 tot 21.00 uur kiezen de ruim 48.000 stemgerechtigden via 33 stembureau’s voor hun 33 leden van de gemeenteraad van Midden-Groningen. Elf politieke partijen en tientallen kandidaten dingen naar de gunst van de kiezer. Zowel de partijen als de gemeente zijn nog steeds volop actief om kiezers te informeren over de verkiezingen. Een samenvatting van de mogelijkheden. meer weten? Kijk dan op middengroningennieuws.nl.
 • November 16, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Hoogezand: Fietsverlichtingscampagne ‘Ik val op!’

  De fietsverlichtingscampagne 'Ik val op' is op woensdag 15 november van start gegaan in Hoogezand. VerkeerswijzerGroningen organiseert de fietsverlichtingsactie in de maanden november en december op vijftien verschillende plekken in de provincie Groningen. Tijdens deze actie spreken vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland fietsers zonder licht aan. Ook geven ze voorlichting en delen ze fietslampjes en folders uit.  Op 80 fietspaden en 33 schoolpleinen door de hele provincie worden milieuvriendelijke krijttekeningen aangebracht met de Ik val op-boodschap.
 • November 16, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  Loppersum: Wie nomineert u voor de Waarderingsprijs 2017?

  Jaarlijks reikt de gemeente Loppersum tijdens de nieuwjaarsreceptie de Waarderingsprijs (Aanpeerdtjespries) uit. De prijs is voor één persoon of een groep inwoners binnen de gemeente die een bijzondere prestatie op maatschappelijk,…
 • November 15, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Sappemeer: Geef Sappemeer zijn eigen bord terug

  Bij de vorige herindeling, in 1949, is Sappemeer z’n eigen plaatsnaamborden kwijtgeraakt. Wie de bebouwde kom van Hoogezand of Sappemeer binnenrijdt, ziet een blauw plaatsnaambord staan met daarop ‘Hoogezand-Sappemeer’. Het ontstaan van de gemeente Midden-Groningen is een mooie aanleiding om die historische misser terug te draaien, zegt CDA-raadslid Maarten van der Meijden. “Wij willen dat Sappemeer zijn eigen bord krijgt. Niet Hoogezand-Sappemeer, gemeente Midden-Groningen, maar Sappemeer, gemeente Midden-Groningen, en datzelfde geldt dan natuurlijk voor Hoogezand”
 • November 15, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Hoogezand: Verkiezingstour vandaag gestart in Westerbroek

  Vrijdag bezoekt de verkiezingstour voor de gemeente Midden Groningen, Westerbroek/Waterhuizen, Foxhol, Kropswolde en Kiel Windeweer  . Alle inwoners zijn van harte welkom om kennis te maken met politici en de partijen, en uiteraard kunnen zij dan ook vragen stellen aan de partijen. Deze bustour maakt deel uit van een groter pakket aan activiteiten om de verkiezingen in de gemeente Midden-Groningen, die op 1 januari 2018 ontstaat. Voor alle locaties kunt u kijken op middengroningennieuws.nl. Op de foto, het gezamenlijke team van de partijen in Foxhol voor het dorpshuis .
 • November 15, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  Winsum: Minder onveilige situaties tijdens rondwandeling dorpen

  Op woensdag 8 november hebben 12 raadsleden en medewerkers van de gemeente Winsum samen met de politie een bezoek gebracht aan de kernen Baflo en Winsum. In drie groepen is gekeken welke woningen, schuren en garages makkelijk…
 • November 15, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Hoogezand: Mark Rutte komt samen met VVD Bakkie Doen-truck

  22 november zijn er in Midden-Groningen herindelingsverkiezingen. 'De lokale politici die dan worden gekozen, zijn verantwoordelijk voor wat er in je stad of dorp gebeurt. Ik wil mensen dus vooral oproepen om te gaan stemmen. En natuurlijk hoop ik dat kiezers hun stem op de VVD uitbrengen!', aldus Mark Rutte. Rutte zal 18 november een bezoek brengen aan Hoogezand. In het centrum zal de VVD Bakkie Doen-truck staan. Hier kunnen kiezers onder het genot van koffie met Rutte in gesprek. Ook VVD-Tweede Kamerlid Arno Rutte en de lijsttrekker VVD in Midden-Groningen, Jaap Borg, zullen aanwezig zijn.
 • November 15, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  BMWE: Healthy Ageing Tour 2018 ook in Hogeland

  GRONINGEN –  De organisatie van de Healthy Ageing Tour heeft het etappeschema voor 2018 zo goed als rond en zet wederom een uniek evenement neer. Zo is aan het programma met de elite-vrouwen en junior-vrouwen een wedstrijd…
 • November 15, 2017 in Lokaalnieuws MG (OFF AIR)

  Midden Groningen: Gemeentehuizen dicht vandaag

  De gemeentehuizen van Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde en de BWRI zijn op woensdag 15 november 2017 de hele dag gesloten in verband met een personeelsbijeenkomst voor de herindeling naar de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Dit betekent dat het spreekuur van de GKB die dag ook vervalt. De routes voor de afvalinzameling worden op 15 november wel gewoon gereden.
 • November 15, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  Wagenborgen: gemeente koopt Groot Bronswijk-terrein

  Burgemeester en wethouders hebben besloten het Groot Bronswijk-terrein aan te kopen. Met de aankoop van ruim 24 hectare grond zet de gemeente een eerste stap in de uitwerking van het toekomstplan van Wagenborgen. Dit toekomstplan…
 • November 15, 2017 in Regionieuws Noord Groningen

  Delfzijl: Nieuw bestemmingsplan industrieterrein Oosterhorn

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad van Delfzijl voor om op 30 no-vember aanstaande het nieuwe bestemmingsplan voor het industrieterrein Oosterhorn vast te stellen. De oude bestemmingsplannen voor…
Load more posts
Uw bedrijf promoten via onze media?
Dat kan, Radio, Website, Facebook, Twitter! We helpen u tot een campagne die maximaal rendament uit uw reclame euro haalt!

Radioreclame
Een opmaat commercial voor uw bedrijf of evenement.

www.regiofm.info
Een opmaat ontworpen banner voor uw bedrijf of evenement.

Facebook
Een opmaat ontworpen banner en opmaat zakelijke redactionele aandacht voor uw bedrijf.

Twitter
Opmaat geschreven zakelijke redactionele aandacht voor uw bedrijf.
Wat kunnen we voor je doen?
Regio FM is al sinds 1996 toonaangevend in de regio! We willen graag bij jouw zijn, je informeren, amuseren! Wat kunnen we voor je doen?

www.regiofm.info
Trots op de regio!
Wij zijn de regio, houden je op de hoogte van wat er gebeurt in de regio, meningen, gebeurtenissen!
Wat is jouw nieuws tip?
Wat heb jij ons te vertellen, laat hier onder weten wat jouw lokaal of regionieuws is!
Copyright 2016 - Regio FM -All Rights Reserved