cropped-Logo-Regio-FM-zonder-freq-en-internet-2.jpg
Altijd op de hoogte!
Sinds 1996 toonaangevend!

Altijd op de hoogte!

 • Bedum: Koninklijke Onderscheidingen voor twee inwoners

  De heren Pieter van der Wal uit Noordwolde en Anton Harms Senneker uit Bedum zijn op 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kregen de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Erica van Lente. Dhr. van der Wal ontvangt de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de gemeenschap van zijn woonplaats, Noordwolde en het buurdorp Zuidwolde. Dhr. Senneker vervulde van 1983 tot 2017 verschillende bestuursfuncties bij het Huurdersplatform Bedum-Ten Boer; een adviesorgaan van woningstichting Wierden en Borgen uit Bedum.
 • Midden-Groningen: Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

  26 april  heeft burgemeester Rein Munniksma 2 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in verband met de Algemene Gelegenheid vanwege Koningsdag 2018. De heer Andries Doorlag (70 jaar) uit Siddeburen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke Onderscheiding is aan hem uitgereikt in De Boerderij Fraeylemaborg in Slochteren.  De heer Dick Huisman (65 jaar) uit Noordbroek is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De Koninklijke Onderscheiding is aan hem uitgereikt in het Multi Functioneel Centrum (MFC) in Noordbroek.
 • Regio: zorgen gemeenten voortgang versterking in aardbevingsgebied

  De Groninger gemeenten in het aardbevingsgebied maken zich grote zorgen over de voortgang van versterking en veiligheid. Het dichtdraaien van de gaskraan is voor de langere termijn een grote verbetering. Maar op korte termijn neemt de risico’s op aardbevingen niet af. De gemeenten zijn dan ook van mening dat het afgesproken programma van inspecties, engineering en uitvoering van de versterking moet worden voorgezet. Langer uitstel is voor de veiligheid niet aanvaardbaar.
 • Midden-Groningen: Koningsdag met deelname uit Midden-Groningen

  De gemeente Midden-Groningen is verheugd dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima Koningsdag vieren in Groningen. Midden-Groningen is op deze dag in vele facetten vertegenwoordigd. O.a. de kleding van de jonge multiculturele dansers in opleiding, komt van de kledingbank Maxima uit Hoogezand. 10 bewoners uit Overschild, Siddeburen, Sappemeer en Woudbloem zijn op de Grote Markt uitgenodigd om eventuele vragen van de koning over de aardbevingen en de gevolgen voor inwoners, te beantwoorden.
 • Regio: Geen streekvervoer op 30 april en 1 mei wegens staking

  De staking in het streekvervoer mag doorgaan. Dat heeft de kortgedingrechter donderdag 26 april beslist. Hierdoor rijden er 30 april en 1 mei in het hele land, dus ook in onze regio, definitief geen streekbussen en treinen. De werkgevers en vakbonden zijn het niet eens over een nieuwe cao, die zo'n 12.000 mensen betreft. Het gaat om personeel van streekvervoerders als Arriva, Connexxion en Qbuzz.
 • April 26, 2018 in Regionieuws Noord Groningen

  Ten Boer: Winnaar schilderwedstrijd heringedeeldGR

  Eén van de activiteiten van de voorstelling heringedeeldGR was de wapenschilderworkshop onder leiding van kunstenares Annemiek Vos. Tijdens de allerlaatste voorstelling van heringedeeldGR in het gemeentehuis in Ten Boer werd de winnaar bekend gemaakt. Uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn, en dat was Rozemarijn Franssen, die meeschilderde met de workshop in de gemeente Leens. heringedeeldGR was een licht komische voorstelling, mét documentaire van Beno Hofman, over de impact die de herindeling van de gemeente op de inwoners kan hebben.
 • Midden-Groningen: Gemeente en afvalpunten gesloten op Koningsdag

  De gemeente Midden-Groningen is op Koningsdag, vrijdag 27 april, gesloten. Ook de afvalbrengpunten in Slochteren en Hoogezand en het composteerterrein in Sappemeer zijn dan gesloten. Op 27 april zamelen ze geen afval in. De glas- en blikroute van 27 april en de huis-aan huis-inzamelroute voor het restafval van 27 april worden beiden op zaterdag 28 april gereden.
 • Midden-Groningen: op zoek naar voorzitter en leden adviesraad

  De gemeente Midden-Groningen zoekt een voorzitter en leden voor de adviesraad sociaal domein Midden-Groningen. Zij zoeken personen die betrokken zijn bij de Midden-Groningse samenleving en inwoners een steuntje in de rug kunnen geven. Verder moet men ervaringen van cliënten vertalen naar adviezen voor de gemeente en willen meepraten over het beleid op het gebied van het sociaal domein, waaronder: mantelzorg, kwetsbare groepen, werk en inkomen, wonen, welzijn en zorg. Kijk voor meer info op www.midden-groningen.nl
 • Delfzijl: verkeersmaatregelingen tijdens dodenherdenking

  In verband met de Nationale Dodenherdenking op donderdag 4 mei is het Johan van den Kornputplein - de weg voor het gemeentehuis te Delfzijl - tussen 19.30 en 20.30 uur afgesloten voor alle verkeer. Wij verzoeken u vriendelijk hiermee rekening te houden en de motor van uw voertuig uit te zetten als u wacht voor de afzethekken. De herdenking vindt plaats bij het monument ter nagedachtenis van de gevallenen. De parkeer-ring met elf parkeerplekken voor het gemeentehuis wordt op vrijdag 4 mei vanaf 06.00 uur tot circa 21.00 uur afgesloten.
 • Loppersum: groot onderhoud provinciale weg N996

  De provincie voert groot onderhoud uit aan de provinciale weg N996. De werkzaamheden hiervoor beginnen op maandag 30 april en duren naar verwachting tot woensdag 13 juni. Het onderhoud vindt plaats vanaf de aansluiting met de N46 (Eemshavenweg) tot de aansluiting met de N360 bij Garrelsweer. In de bebouwde kom van Loppersum vinden geen werkzaamheden plaats. Het onderhoud bestaat uit het vervangen van het asfalt en de bermverharding. Dit is nodig om de kwaliteit van de weg te verbeteren, zodat de weg langer meegaat.
 • Eemsmond: reddingbootdag KNRM op 28 april in de Eemshaven

  Zaterdag 28 april organiseert de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) de landelijke open dag. Ook reddingstation Eemshaven opent de deuren voor donateurs en overige belangstellenden. Iedereen is welkom om van 10.00 uur t/m 16.00 uur een kijkje achter de schermen te nemen op het reddingstation aan de Borkumweg 5 in de Eemshaven. De Nationale Reddingbootdag is bij uitstek geschikt om actief kennis te maken met het reddingwerk op zee en de mensen die dit werk vrijwillig uitvoeren
 • Eemsmond: geen ballonnen oplaten tijdens Koningsdag

  Koningsdag staat voor de deur en volgens de gemeente Eemsmond, hoeft deze dag niet gepaard te gaan met het oplaten van ballonnen. De gemeente laat al jaren geen ballonnen meer los vanwege de negatieve impact op dieren en het milieu. Zoals vogels die verstrikt raken in de linten  en resten van ballonnen die in magen van dieren belanden. De gemeente Eemsmond hoopt dan ookdat iedereen rekening houdt met de negatieve effecten van ballonnen en ze wel opblaast maar niet los laat.
 • Regio: aardbevingsproblematiek belicht op Koningsdag

  Op 27 april viert koning Willem-Alexander met zijn familie Koningsdag in de stad Groningen. Burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de Koning René Paas ontvangen de koninklijke familie bij de poort van de Prinsenhof. Naast activiteiten, ook aandacht voor de aardbevingen in onze regio. Op de Grote Markt belicht burgemeester Albert Rodenboog deze aardbevingsproblematiek. Verder leest een leerling uit ’t Zandt een gedicht voor. De koninklijke familie ontmoet hier ook enkele bewoners en gedupeerden uit 9 gemeenten in het aardbevingsgebied
 • Westerbroek: Inwoners Westerbroek winnen 100.000 euro

  Een grote verrassing voor Dick en Margot uit Westerbroek. Zij hebben in de trekking van maart van de VriendenLoterij 100.000 euro gewonnen. Dennis van der Geest, ambassadeur van de VriendenLoterij, verraste Dick en Margot woensdag met de cheque. Margot is blij verrast: "Wat een feest! Dick is pas 70 jaar geworden en we hebben dinsdag een kleindochter gekregen. Dat we ook nog deze mooie prijs winnen, is echt de kers op de taart." De uitreiking aan Dick en Margot uit Westerbroek is op zondag 6 mei rond 19.20 uur te zien bij RTL 4.
 • Regio: Grote gevolgen voor lopende versterkingsoperatie

  Het besluit om de gaswinning te stoppen heeft mogelijk grote gevolgen voor de ingezette versterkingsoperatie. Alleen daar waar de versterking al in uitvoering is of al maanden over de versterkingsadviezen met bewoners wordt gesproken gaat de versterking zeker door. Dat heeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat afgesproken met vertegenwoordigers van de provincie Groningen en de gemeenten in het aardbevingsgebied.  Het Gasberaad is van oordeel dat nu besluiten nemen, gebaseerd op een mogelijke toekomstige andere situatie, niet verantwoord is.
 • Midden-Groningen: Gemeente verlengt Dienstverleningsovereenkomst ODG

  Midden-Groningen heeft vanwege de herindeling geen dienstverleningsovereenkomst met de ODG meer en moet daarom een geheel nieuwe overeenkomst sluiten. Om in een Gemeenschappelijke Regeling taken te kunnen laten uitvoeren door een andere organisatie is een aantal overeenkomsten en documenten nodig. Op basis van de dienstverleningsovereenkomst verstrekt de gemeente elk jaar een opdracht aan de ODG hoeveel aanvragen zij zal laten behandelen, hoeveel controles en op welke manier de ODG die taken moet uitvoeren.
 • Ten Boer: Versterkingsoperatie Fazanthof gaat door

  De versterkingsoperatie in de gemeente Ten Boer aan de Fazanthof en in de kern van Ten Post gaat ongewijzigd door. Dit heeft Commissaris van de Koning Renée Paas dinsdag 24 april bekendgemaakt, naar aanleiding van de gesprekken tussen minister Wiebes en Groningse bestuurders. Burgemeester Frank de Vries is tevreden, omdat dit besluit in lijn is met het advies aan de minister. De minister houdt zijn woord, wat beloofd is gaat door. Verder wordt de versterkingsoperatie eenvoudiger en sneller en worden inwoners voortaan écht betrokken. Geen besluiten meer over hen, maar mét hen.
 • April 25, 2018 in Regionieuws Noord Groningen

  Delfzijl: Definitief ontwerp herinrichting Stationsgebied

  Het college van B & W heeft het Definitief Ontwerp voor de herinrichting van het Stationsgebied vastgesteld. Het ontwerp betreft de herinrichting van het Stationsplein en een deel van de Stationsweg in Delfzijl. De herinrichting draagt bij aan de bereikbaarheid van Delfzijl centrum en moet zorgen voor een aantrekkelijke, sfeervolle en groene omgeving, waarin de reiziger centraal staat. Het ontwerp is samen met de klankbordgroep 'Herinrichting Stationsgebied', bestaande uit bewoners en ondernemers rondom het stationsgebied, tot stand gekomen.
 • April 25, 2018 in Regionieuws Noord Groningen

  Loppersum: Gemeente heeft raadsakkoord, wethouders geïnstalleerd

  Op maandag 23 april 2018 is het raadsakkoord Duurzaam, sociaal: Natuurlijk Loppersum. Samen de schouders eronder! vastgesteld. Dit raadsakkoord zet de inwoners centraal: samendoen, meedoen en groendoen. Er zijn geen wijzigingen in de samenstelling van het college. De wethouders Bé Schollema (PvdA/ GroenLinks), Pier Prins (CDA) en Rudi Slager (CU) zijn wederom geïnstalleerd. Dit raadsakkoord is een akkoord op hoofdlijnen. Samen met de gemeenteraad wil het college de komende jaren met veel bestuurskracht blijven werken aan een duurzaam, sociaal: Natuurlijk Loppersum.
 • Delfzijl: Stremming brug tussen Fivellaan en wijk Fivelmonde

  Vanaf maandag 30 april tot en met woensdag 2 mei is de houten brug in het fietspad parallel langs de N360 tussen de Fivellaan en de wijk Fivelmonde in Delfzijl gestremd voor alle verkeer. De aannemer start op 30 april met het vervangen van de dek planken van de houten brug en zorgt ervoor dat de brug na werktijd weer toegankelijk.
 • Ten Boer: versterkingsoperatie in Ten Boer gaat door

  De versterkingsoperatie in de gemeente Ten Boer aan de Fazanthof en in de kern van Ten Post gaat ongewijzigd door. Dit heeft Commissaris van de Koning Renée Paas dinsdag 24 april bekendgemaakt, naar aanleiding van de gesprekken tussen minister Wiebes en Groningse bestuurders. Burgemeester Frank de Vries is tevreden. De minister houdt zijn woord, wat beloofd is gaat door. Ook de dorpshuizen in Woltersum, Garmerwolde en Ten Post worden ongewijzigd versterkt én de nieuwbouw van het kindcentrum in Ten Boer gaat ook door.
 • Midden-Groningen: verhuizing Sociaal team West Hoogezand

  Het Sociaal team West verhuist naar Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer aan de Erasmusweg 137 in Hoogezand. Het team zit op dit moment in het voormalig CWI-gebouw aan de Kerkstraat. Dit pand wordt gesloopt, waardoor zij op zoek moesten naar een andere locatie . Meerwaarde is, dat zij nu ook bij zorgverleners in hetzelfde gebouw komen. De verhuizing is gepland op 1 september aanstaande.
 • Midden-Groningen: subsidie voor Voedselbank en Kledingbank

  De gemeente Midden-Groningen geeft € 24.500,- subsidie aan de Voedselbank en Kledingbank. De gemeente vindt dat beide organisaties een groot maatschappelijk belang dienen. Aangezien ze geen structurele subsidie ontvangen en daarvoor ook geen geld begroot is, heeft het college besloten hun aanvraag voor een subsidie van de gemeente Midden-Groningen voor 2018 te honoreren.
 • Appingedam: Damster Stadsmunt voor Sport Vereniging Appingedam

  Burgemeester Anno Wietze Hiemstra en wethouder Annalies Usmany van Appingedam hebben onlangs  de Damster Stadsmunt uitgereikt aan Sport Vereniging Appingedam. De uitreiking vond plaats in sporthal Eelwerd tijdens de jubileumuitvoering ter ere van het 75-jarig bestaan van de vereniging. Burgemeester Hiemstra is zeer erkentelijk voor de inzet en de betrokkenheid van Sport Vereniging Appingedam de afgelopen 75 jaar en besloot als blijk van waardering om de bijzondere erepenning toe te kennen.
 • Delfzijl: Informatieavond Dijkverbetering Eemshaven – Delfzijl

  De ontwerpen en plannen voor de dijk in Delfzijl zijn grotendeels klaar. Dinsdag 24 april wordt hierover een informatieavond gehouden voor belangstellenden in centrum De Molenberg in Delfzijl vanaf 20.00 uur. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Naast het waterschap Noorderzijlvest en Ommelanderdiek is de gemeente Delfzijl aanwezig om vragen over het Marconi stadsstrand te beantwoorden en ideeën van geïnteresseerden te ontvangen die gebruikt kunnen worden in de ontwerpen voor de toekomstige inrichting.
 • Bedum: Afscheid gemeente Bedum met Bedum Broest

  Bedum Broest!'. Onder die vlag nemen de inwoners van Bedum afscheid van 'hun' gemeente.De gemeente Bedum fuseert met De Marne, Eemsmond en Winsum in de nieuwe gemeente Het Hogeland.Daarmee komt een einde aan ruim 200 jaar zelfstandigheid. Om daarbij stil te staan, heeft de gemeenteraad 75.000 euro uitgetrokken Er staan allerlei activiteiten op het programma waarbij wordt stilgestaan bij de opheffing van de gemeente Bedum per 1 januari 2019. De activiteiten vinden vooral plaats in juni, september en november.
 • Termunten: Termunterzijlvis stopt ermee

  Met ingang van maandag 23 april is Termunterzijlvis definitief gesloten wegens bedrijfsbeëindiging. De reden is dat eigenaar Rene Kamminga een ander baan heeft. Voor veel klanten kwam het nieuws onverwachts. Velen reageerden verbaasd en vinden het erg jammer. Dit weekend kan men dus voor het laatst een haring, gebakken vis of kibbeling bij de kar weghalen. Vrijdag op de Wending in Delfzijl, Zaterdag op de weekmarkt in hoogezand Sappemeer en zondag in Termunterzijl naast boog en ziel.
 • Bedum: Plannen en invulling Zuivelconcern FrieslandCampina

  Zuivelconcern FrieslandCampina en de gemeente Bedum presenteerden op donderdag 19 april de plannen voor de toekomstige productielocatie in Bedum. De adviseurs van het concern zijn met de input aan de slag gegaan. Dat resulteerde in een plan waarin de meeste suggesties en wensen uit de bevolking een plaats hebben gekregen. Zo was er voorkeur voor het in stand houden van de historische zichtlijn die het Boterdiep vormt. Kijk voor meer info op regiofm.info.
 • Midden Groningen: Duitse vlaggen ontdekt met hakenkruisen in Zuidbroek

  Onbekende actievoerders hebben tientallen Duitse vlaggetjes met hakenkruisen geplaatst langs de N33 bij Zuidbroek. De vlaggetjes werden vrijdagochtend 20 april ontdekt.De politie doet onderzoek maar heeft vooralsnog niet kunnen achterhalen wie achter deze actie zit. Mogelijk komt het bij de actievoerders tegen windmolen weg, maar dat is nog niet bewezen. Op de vlaggen staan woorden als: bezet gebied en worden Burgemeester Rein Munniksma, gedeputeerde Nienke Homan en Marc Calon en William Moorlag benoemd met woorden als, fout en incompetent provinciebestuur.
 • Midden Groningen: controles op snelheid

  Deze week doet politie Ommelanden Midden mee aan de landelijke “speedweek”. In o.a. de gemeente Midden-Groningen zal intensief worden gecontroleerd op snelheid. Bij één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt een te hoge snelheid een zelfs doorslaggevende rol. Ook het risico op (ernstig) letsel neemt fors toe bij een hogere snelheid. De politie wil bestuurders hiervan bewust maken. Bij de controles wordt gebruik gemaakt van laser gun en radar.
 • Appingedam: bodemonderzoek Tjamsweer

  Tussen 23 april en 14 mei laat Nationaal Coördinator Groningen (NCG) de grond in Tjamsweer onderzoeken. De gegevens zijn nodig om te berekenen of woningen aardbevingsbestendig zijn. Dit onderzoek heet sondering. Met een sondeerauto wordt tot 30 meter diepte bepaald hoe de bodem is opgebouwd en wat de draagkracht is van de verschillende grondlagen. De sondeerauto ziet er uit als een kleine vrachtwagen. De werkzaamheden zorgen voor geen tot weinig overlast. Voor vragen kunt u terecht bij het Versterkingspunt van NCG in Appingedam.
 • Loppersum: positieve resultaten nieuwe regels grijze containers

  Huishoudens uit Loppersum betalen sinds begin dit jaar voor het aantal keren dat de grijze container geleegd wordt en de hoeveelheid aan kilo's in de grijze container. De groene container wordt kosteloos geleegd. De eerste resultaten laten zien dat er minder grijs en meer groen wordt ingezameld. Dat is een goede ontwikkeling. Huishoudens leveren minder en minder vaak restafval in. Als verkeerd afval is aangetroffen wordt de container teruggezet bij de woning en voorzien van een waarschuwing. Bij een nieuwe overtreding kan een geldboete volgen.
 • Delfzijl: ongeval Nieuwolda aan de Hoofdweg Oost

  Aan de Hoofdweg Oost in Nieuwolda zijn maandag aan het begin van de avond een busje en een auto frontaal met elkaar in botsing gekomen. Hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter, kwamen snel ter plekke om medische assistentie te verlenen. Bij het ongeval raakte de inzittende van de auto bekneld. De brandweer bevrijdde de bestuurder uit zijn benarde positie en werd vervolgens overgedragen aan het ambulancepersoneel. De bestuurder van het busje had nekklachten. Beide chauffeurs zijn overgebracht naar het ziekenhuis.
 • Ten Boer: Onthulling informatiezuil Marketing Groningen

  Onlangs werd de informatiezuil van Marketing Groningen onthuld door wethouder Annie Postma van de gemeente Ten Boer in de Bed & Breakfast aan de Hoofdweg in Sint Annen. De informatiezuil laat via een interactief scherm en diverse folders zien wat er in de gemeente Ten Boer en omgeving te doen is op het gebied van recreatie en toerisme. Ook staat er een informatiezuil in de bibliotheek in Ten Boer. De informatiezuilen dienen er toe om de digitale informatievoorziening aan recreanten en toeristen in onze regio te verbeteren.
 • Midden Groningen: presentatie leerlingen over nieuwe gemeente

  Leerlingen uit groep 7 hebben afgelopen woensdag het resultaat van het project ‘Meebouwen, meepraten Midden-Groningen’ gepresenteerd aan het college van de gemeente Midden-Groningen. Via Minecraft en een debatbattle hadden ze nagedacht over hoe hun woonomgeving ingevuld kan worden en wat zij belangrijk vinden in de nieuwe gemeente. Onder leiding van een professionele debattrainer leerden ze debatteren en zo ontstonden er ook nieuwe ideeën over hun woonomgeving. In een projectfilm kwamen alle ideeën en de totstandkoming goed in beeld.
 • Eemsmond: nieuwe school Boukemapark niet op termijn open

  De Nieuwe School in het Boukemapark in Uithuizen wordt nog niet in gebruik genomen. Er is een breedplaatvloer aangelegd dat mogelijk niet veilig is. Bij de ontwikkeling van het schoolgebouw is uitgezocht dat de constructief stevig was en bovendien aardbevingsbestendig. Nu zijn er problemen met dit type vloer elders in het land. Na onderzoek in opdracht van de gemeente, blijkt dat de vloer aangepast moet worden. In het slechtste geval kan de school pas over twee jaar in gebruik worden genomen.
Load more posts
Uw bedrijf promoten via onze media?
Dat kan, Radio, Website, Facebook, Twitter! We helpen u tot een campagne die maximaal rendament uit uw reclame euro haalt!

Radioreclame
Een opmaat commercial voor uw bedrijf of evenement.

www.regiofm.info
Een opmaat ontworpen banner voor uw bedrijf of evenement.

Facebook
Een opmaat ontworpen banner en opmaat zakelijke redactionele aandacht voor uw bedrijf.

Twitter
Opmaat geschreven zakelijke redactionele aandacht voor uw bedrijf.
Wat kunnen we voor je doen?
Regio FM is al sinds 1996 toonaangevend in de regio! We willen graag bij jouw zijn, je informeren, amuseren! Wat kunnen we voor je doen?

www.regiofm.info
Trots op de regio!
Wij zijn de regio, houden je op de hoogte van wat er gebeurt in de regio, meningen, gebeurtenissen!
Wat is jouw nieuws tip?
Wat heb jij ons te vertellen, laat hier onder weten wat jouw lokaal of regionieuws is!
Copyright 2016 - Regio FM -All Rights Reserved