Ten Boer: Proef het buitenleven met bustour

De gemeente Ten Boer organiseert tijdens Let’s Gro de bustour ‘Proef het buitenleven’ en nodigt op zaterdag 4 november vooral Stadjers uit om zich te laten vervoeren door het landschap en haar dorpen.

De ‘Er gaat niets boven Groningen’ -bus rijdt een mooie route langs alle dorpen:  Garmerwolde, Thesinge, Sint Annen, Lellens, Winneweer, Ten Post, Wittewierum, Woltersum en Ten Boer. Onderweg krijgen de gasten informatie over de (cultuur)historie van het landschap en de dorpen. Met rondleidingen bij boerenbedrijf ‘Het Geweide Hof ‘ in Garmerwolde en in Ten Boer bij ‘Koe en jij’ en een zelfvoorzienend woon- en werkproject met zelfoogsttuin. In het mooie kerkje van Lellens wordt een lunch met lokale producten verzorgd.

De gemeente Ten Boer ligt ten noordoosten van de stad Groningen, direct tegen de gemeentegrens aan. In 2019 fuseert de stad Groningen met de negen dorpskernen rijke gemeente: platteland en stad onder een bestuur.

‘Buiten’

Deze bustour is een mooie kans voor iedereen die eens kennis wil maken met het ‘buiten’ wonen, leven en werken in deze dorpen, slechts op korte (fiets)afstand van de stad Groningen.

Datum: 4 november

Tijd: van 11 tot 15.30 uur.

Maximaal 30 personen.

Opstappen t.o. het hoofdstation, bushalte bij de rondvaartboot.

Kosten: geen.

Aanmelden noodzakelijk via gemeente@tenboer.nl

Share this article

Comments are closed.