Uithuizen: Groningse verzet komt tot bloei

Nederland brengt op 11 november een ode aan alle Groningse helden in de strijd tegen gaswinning. Artiesten, politici en activisten zullen in Uithuizen een imposant monument uit de grond stampen. Het unieke bloemenveld is een eerbetoon aan de strijd van Groningen.

Initiatiefnemer Sandra Beckerman kijkt uit naar deze bijzondere dag: ‘Wat begon als een paar bossen bloemen voor een aantal dappere Groningers groeide uit tot ongekende solidariteit. Samen met tientallen muzikanten, sporters, actiegroepen en maatschappelijk leiders roep ik iedereen op om te komen bij hét bloeifestival van en voor Groningen.’

Bij het bloeifestival zullen duizenden gedoneerde bloembollen door jong en oud in de Groningse grond worden gepoot. Deze indrukwekkende handeling zal begeleid worden door sprekers en artiesten. Muzikanten Dion Bouwes en Dennis Krottje (winnaars Grunneger Laidjesfestival) zullen het officiële ‘Bloeiend Verzet’-lied presenteren en zangeres Kira Dekker (o.a. The Voice of Holland) brengt op eigen wijze een ode. Naast Beckerman zullen onder andere burgemeester Van Beek van Eemsmond spreken.

Het bloeifestival begint om 12 uur in een veld langs de N999 bij de rotonde van Uithuizen. Op het festivalplein naast het bloemenveld zullen activiteiten voor jong en oud zijn. Aan de dag werken tientallen verenigingen en organisaties belangeloos mee. Iedereen is welkom.

Share this article

Comments are closed.