Winsum: woonmarkt en kavelverkoop gasloze wijk Munster verplaatst

woonmarkt en kavelverkoop MUNSTER verplaatst

De woonmarkt en de start van de kavelverkoop voor de gasloze woonwijk Munster worden verplaatst naar later in het jaar. Beiden stonden gepland op zaterdag 16 september. Reden is een procedure die bij de Raad van State loopt over het bestemmingsplan van de nieuwe woonwijk. Het bouwrijp maken van Munster is wel in volle gang. Volgens planning is dat in oktober klaar.

 Kavelverkoop

Plan is om woonmarkt en start kavelverkoop later dit jaar nog steeds op een zaterdag te organiseren. De gemeente verwacht dat er over de procedure dit jaar nog een uitspraak komt. Makelaar Stenekes is geselecteerd om de kavelverkoop voor de vrije kavels in Munster te begeleiden. In de eerste fase van de woonwijk Munster liggen 48 kavels. Op www.woneninmunster.nl kunnen belangstellenden op de kavelkaart bekijken hoe de kavels eruit komen te zien en wat de exacte prijzen per kavel zijn.

Bouwrijp

Deze zomer wordt de eerste fase van de nieuwe gasloze woonwijk bouwrijp gemaakt. Zo is de Netlaan verbreed, zodat bouwverkeer en fietsverkeer elkaar kunnen passeren. Op dit moment is de aanleg van de wegen in de wijk in volle gang. De grond die daarbij vrijkomt, wordt hergebruikt om het hele terrein op te hogen, zodat de afwatering straks goed is. Daarnaast wordt nu het rioolsysteem aangelegd. Binnenkort begint men met het uitgraven van de watergangen in de wijk, waar later doorheen gevaren kan worden vanaf het Winsumerdiep.

Munster
Wonen zonder gasaansluiting in een waterrijke en groene omgeving, dat kan straks aan de oostzijde van Winsum in de wijk ‘Munster’. De nieuwe wijk, die plaats biedt aan in totaal 150 woningen, wordt duurzaam ontwikkeld. Iedereen die op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen rondom Munster, kan zich op www.woneninmunster.nl aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Share this article

Comments are closed.